Yoga hold beskrivelser

Personlig ro yoga:

Personlig Ro yoga er en blid form for yoga hvor der primært er siddende og liggende Hatha asanas (stillinger), enkelte blide stående stillinger kan forekomme. Der vil være et stort fokus på åndedræt og arbejdet med bindevævet via mindre flows og længere tid i strækkene. I disse sessioner vil der blive brugt blosters (yoga pøller), blokke, bælter, tæpper og puder til at støtte dig i enkelte stillinger.

Denne klasse starter og slutter oftest liggende, og gør gerne brug at de hjælpemidler der støtter op, så hele praksis bliver en go oplevelse.

Der er måtter, bolsters, blokke og bælter til fri afbenyttelse – medbring selv et tæppe eller to og evt pude(r) og vand.

.

Hatha yoga:

For dig der ønsker en praksis der giver mere balance, fleksibilitet og smidighed i kroppen. Sessionen vil tage udgangspunkt i klassiske Hatha asanas (stillinger – liggende, siddende og stående) og flow sekvenser (bevægelse fra stilling til stilling).

Klassen er for dig der søger mere dybde i din yoga.

I Hatha klasserne vil de fleste kunne være med. Der vil være pauser mellem de fleste stillinger til at mærke krop og sind og der vil være lidt tid i stillingerne til at få dem “modelleret” og formet til din krop. Hele praksis vil være bygget op om at skabe bedst mulig velvære og velbehag i den krop og dit sind.

Der startes og sluttes primært i siddende – her vil der være guidet “landing” og “afslutning” samt vejrtrækningsøvelser.

Der vil være måtter, klodser og bælter til fri benyttelse – medbring kun et tæppe og evt vand.

.

Stressfri Yoga:

Stressfri Yoga er primært liggende og siddende stillinger hvor du støttes af puder, blokke og tæpper i 5-10 min i hver stilling. Tempoet er helt roligt og der er go tid til at komme ind og ud af stillingerne.

Disse klasser er et pusterum fra hverdagens ræs og en mulighed for at geare helt ned. Her er nærvær, nydelse og forkælelse i højsæde. Stressfri Yoga er specielt velegnet for dig som mærker stress i din hverdag (søvnproblemer, over/undervægt, uro i krop og sind osv), men kan også være go for dig som har en form for fysisk (varig eller midlertidig) skade der hindre dig i en mere fysisk aktiv praksis.

 

Lækker lørdag:

Muligheden for at starte weekenden med en blid gang yoga der smelter dit nervesystem og lader dig op efter hverdagens ræs. Til disse sessioner invitere Tinna Maria til at arbejde med bindevæv og muskler via blide stræk i længere tid og små flows der løsner op. Derudover vil der være åndedrætsøvelser og “små” øvelser der løsner i nakke, skuldre, arme og tæer. Holdet er åbent for alle der ønsker lidt lækkert på en lørdag.

.

Power yoga:

Fælles for yogastilarterne er at der søges at skabe en balance mellem krop, sind og sjæl. Yoga bliver tit forbundet med de fysiske stillinger(asanas), men er i ligeså høj grad en spirituel praksis henimod et liv i mere balance. Derfor vil timen starte med at give plads og ro til at lande på måtten efter en lang og måske stressende arbejdsdag og vil også indeholde åndedrætsøvelser(pranayama) og meditation.

Den fysiske del af poweryoga klassen er en dynamisk krævende yogaform der foregår i et flow af bevægelser og åndedræt, vi bevæger os altså i takt med åndedrættet.

Du kan bla. forvente en del solhilsner der giver sved på panden, styrke, fleksibilitet og udholdenhed.

Man kan sagtens være med til poweryoga selvom man er ny indenfor yoga, i alle stillinger vil der være et alternativ, poweryoga kan også bruges som en overgang mellem den mere blide yoga og f.eks. at starte i et fitnesscenter.