Hold beskrivelser

Vores primær mål er at give plads til alle, Yoga skal ikke se ud på nogen bestemt måde og forskellige kroppe har forskellige behov.

Personlig ro yoga (Tinna Maria)

Personlig Ro yoga er en blid form for yoga hvor der primært er siddende og liggende Hatha asanas (stillinger), enkelte stående stillinger kan forekomme. Der vil være et stort fokus på åndedræt og arbejdet med bindevævet via mindre flows og længere tid i strækkene. I disse sessioner vil der blive brugt blosters (yoga pøller), blokke, bælter, tæpper og puder til at støtte dig i enkelte stillinger.

Denne klasse starter og slutter oftest liggende, og gør gerne brug at de hjælpemidler der støtter op, så hele praksis bliver en go oplevelse.

Der er måtter, bolsters, blokke og bælter til fri afbenyttelse – medbring selv et tæppe eller to og evt pude(r) og vand.

.

Restorativ Yoga (Tinna Maria)

Yoga i hvile. Stressfri Yoga er primært liggende og siddende stillinger hvor du støttes af puder, blokke og tæpper i 5-10 min i hver stilling. Tempoet er helt roligt og der er go tid til at komme ind og ud af stillingerne.

 

Disse klasser er et pusterum fra hverdagens ræs og en mulighed for at geare helt ned. Her er nærvær, nydelse og forkælelse i højsæde. Stressfri Yoga er specielt velegnet for dig som mærker stress i din hverdag (søvnproblemer, over/undervægt, uro i krop og sind osv), men kan også være go for dig som har en form for fysisk (varig eller midlertidig) skade der hindre dig i en mere fysisk aktiv praksis.

 

De 5 Tibetanere/Hatha Yoga (Stine)

Vi arbejder kroppen igennem med udgangspunkt i De 5 Tibetanere. De 5 Tibetanere er 5 yogaøvelser, kaldet riter, som er kendt for at være ”kilden til evig ungdom”. Det er en yogaform, hvor vi gennem riterne oparbejder styrke og smidighed i kroppen. Desuden fremmer de kroppens naturlige udrensning. De 5 tibetanere giver/fremmer en overordnet balance ikke blot i kroppen, men også mellem krop og sind. Tilbagemeldinger fra mennesker der laver de 5 tibetanere som en del af deres dagligdag er, at de generelt oplever at have mere energi og føler sig mere raske fx ved at skavanker forsvinder/mindskes.

De 5 tibetanere er enkle øvelser, og alle kan være med uanset fysisk form. De kræver ikke nogen særlig plads eller noget særligt udstyr, og når man kender dem tager de ikke lang tid at lave. Med andre ord er de overskuelige at implementere i hverdagen, som et redskab til at skabe/bevare balance og velvære.

.

Yin Yoga (Stine)

Yin Yoga bliver mere og mere populært i Danmark. Yin Yoga er en stille meditativ yogaform, hvor der arbejdes på at skabe mere plads i bindevævet – det der er mellem alt andet i kroppen. Bindevævet kan betragtes som kroppens lim – det der holder kroppen sammen og giver kroppen dens struktur. Nogle fordele ved Yin Yoga er:

  • Beroligere og afbalancerer krop og sind
  • Sænker stressniveau
  • Smidiggør bindevævet
  • Forebygger/bearbejder blokeringer i kroppen – fysisk, mentalt, energetisk
  • Styrker stofskifte og kroppens evne til naturlig udrensning
  • Øger generel fleksibilitet og bevægelsesfrihed i kroppen
  • Hjælper mod træthed og migræne
 • Giver dybere afslapning og eftergivenhed

Yin yoga er siddende og liggende yogastillinger, der som hovedregel udføres med afslappede muskler. Du vil typisk være 3-5 minutter i hver stilling, hvor du bruger åndedrættet, og tyngdekraften, til at åbne bindevævet og dermed komme dybere ind i stillingen. Yin Yoga er et oplagt supplement til alle andre former for fysisk motion.  Alle kan være med til yin yoga – det handler ikke om at være smidig, men at møde din krop og dig selv, hvor du er, acceptere det, og derfra åbne op og skabe plads i kroppen. Mere plads i kroppen giver automatisk også mere plads mentalt.

.

Senior Yoga (Stine)

Denne klasse er forbeholdt dig der er gået på efterløn eller på pension, og som gerne vil værer med i et roligt tempo hvor der er plads til at være i stillinger med de forbehold kroppen kan have efter “livets aftryk”.

I denne 1 1/2 time vil der være go tid til at komme i stillingerne og der vil blive taget hensyn til evt kropslige udfordringer.

Timen starter og slutter liggende, og der vil blive brugt tid på åndedrættet.

.

Lækker lørdag/Sanselig søndag (Tinna Maria eller Stine) 

Alt godt fra Yoga posen. Vi mixer programmer sammen ud fra alt hvad vi har i vores yogarugsæk.

Muligheden for at starte/slutte weekenden med en blid gang yoga der smelter dit nervesystem og lader dig op efter/til hverdagens ræs. Til disse sessioner invitere Tinna Maria eller Stine til at arbejde med bindevæv og muskler via blide stræk i længere tid og små flows der løsner op. Derudover vil der være åndedrætsøvelser og “små” øvelser der løsner i nakke, skuldre, arme og tæer.

Holdet er åbent for alle der ønsker lidt lækkert på en lørdag/søndag.

.

Hatha Yoga (Nanna)

En klassisk Hatha klasse, hvor der både er liggende, siddende og stående stillinger. Her kan opstå mindre og længere flows (øvelser der følger hinanden i takt med åndedræt). Klassen starter og slutter i en roligt tempo, med plads til at lande og koble helt af. Der vil være fokus på åndedræt og meditation.

Hele sessionen vil være guidet men det vigtigste er at lytte til sig selv og sin egen krop.

Power yoga m (Nanna)

Poweryoga er for dig der gerne vil udfordres lidt ekstra, på smidighed, styrke og balance såvel som på din tålmodighed og nærvær. Nanna vil fokuserer på at bygge et godt grundfundament op i et flow af basis yoga stillinger.

Der vil være fokus på forholdsvis simple øvelser, den korrekte teknik og gentagelser, så vi starter stille ud og alle der har lyst kan være med.

De halvanden time vil være fordelt mellem at lande på måtten og tune ind efter en lang dag, derefter dynamisk yoga og tid til afspænding, åndedrætsøvelser eller meditation. Derfor skal man altså ikke lade sig skræmme af ordet power yoga, da det ikke vil være halvanden times hård fysisk yoga.

Hele sessionen vil være guidet men det vigtigste er at lytte til sig selv og sin egen krop.